Nieuws


WIT op reis - zondag 31 augustus 2014

Vervolg op het reisverhaal van mijn kunstwerk WIT:
Als WIT klaar is, wordt het op verschillende mooie plekken in Nederland tentoongesteld. Als eerste in mei 2012 in Rolduc Kerkrade, tijdens een gezamelijke expositie van het Nederlandse Mozaïekgilde en de Duitse mozaïekcollega's van DOMO. Het hangt prachtig in de oude kloostergang en de reacties zijn zeer positief. 
Daarna volgt in november 2012 de kunstbeurs ART Assen.
In februari 2013 gaat WIT naar het Golden Tullip Hotel in Maastricht. Hier hangt het tot na de Pasen op een mooie plek in de lounge van het hotel, samen met een aantal andere collega's van het Mozaïekgilde.Op 7 september 2013 heb ik voor het eerst een eigen expositie, samen met schilderes Marjan Melkert. Deze expositie is te zien in de Christinakerk van Eijsden, het dorp waar ik ben opgegroeid. Heel bijzonder!

In april 2014 is er alweer een groepsexpositie, deze keer ter ere van het 10-jarig bestaan van het Mozaiekgilde. Alweer hebben we een prachtige locatie gevonden: het Kruithuis in Den Bosch. WIT hangt er weer te stralen in een van de nissen van het Kruithuis.
Ondertussen heb ik een aantal foto's ingestuurd voor een internationale mozaïekwedstrijd van het AIMC; International Association of Contemporary Mosaicist. Van de drie ingestuurde kunstwerken wint WIT. Het kunstwerk wordt tentoongesteld in het Architectuurcentrum van Wenen tijdens de internationale conferentie van moderne mozaïekkunst in mei 2014. 

De expositie 'Mosaic as Contemporary Art' wordt goed bezocht en is een groot succes. Hierdoor wordt het plan opgevat om er een rondreizende expositie van te maken. In juni vertrekken de kunstwerken naar het Glasmuseum in Weigelsdorf, in de buurt van Wenen. Hier blijft de expositie tot eind augustus 2014. 

Dan wordt WIT weer zorgvuldig ingepakt en gaat de reis verder naar Italië! Vanaf 9 oktober tot 8 november is WIT te zien in het cultureel centrum van Bracciano, het Chiostro degli Agostani. Hierna wordt de reis vervolgd naar het Museo del Fiume in Nazzano. Hier is de expositie te bezoeken vanaf 12 november tot 7 december 2014. 

        

Hierna reist WIT door naar het cultureel centrum van Terlizzi/ Bari, in het zuiden van Italië. Hier loopt de expositie van 12 december 2014 t/m 8 januari 2015.

Wie weet waar WIT daarna nog naar toe gaat. Wordt vervolgd!
Terug naar de vorige pagina >